Младата Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока на височина

...
Младата Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока на височина
Коментари Харесай

Браво! Мирела Демирева със сребро на висок скок, Ивет Лалова – на финал

Младата Мирела Демирева завоюва сребърен орден в скока на височина на Европейското състезание. Направи го пред очите на десетки хиляди фенове на стадиона в Берлин и милиони пред тв приемниците.
Демирева поддържаше напрежението до последния миг и можеше даже да остане без орден. Точно в този миг нашето момиче се концентрира и преодоля 200 см в последния трети опит и приключи втора в крайното класиране. За Мирела това е изравнено най-хубаво персонално достижение.

Златото сграбчи фаворитката в тази дисциплинираност Мария Ласицкене. Състезаващата се с безпристрастен статут рускиня също преодоля 2 метра, само че го направи от втория опит и само това й даде преднина пред българката в подреждането. Трета се подреди представителката на домакините от Германия Мари-Лорънс Юнгфлайиш със 196 см.

Мирела Демирева живее през множеството време от годината и тренира в Холандия.

Поздравления заслужава и звездата ни Ивет Лалова-Колио, която се класира за финала на 200 метра. Българката приключи втора в първия полуфинал с време 22.65 секунди и напряко си обезпечи място в борбата за медалите.

Бягането завоюва Дина Ашър-Смит от Англия с 22.33 секунди. Златната медалистка на 200 м от Амстердам от преди две години е в отлична форма.

Ивет Лалова живее и тренира в Италия, където е омъжена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР