Млада майка, жителка на Пловдив, се оплака от нелепа разправия

...
Млада майка, жителка на Пловдив, се оплака от нелепа разправия
Коментари Харесай

В Пловдив таксуват бебетата в градския... като багаж

Млада майка, жителка на Пловдив, се оплака от нелепа препирня в градския превоз. Контрольор се е опитал да таксува невръстната ѝ щерка като багаж. Потърпевшата изпрати писмо до локалното издание Plovdiv24, пробвайки се да даде публичност на обстановката, сполетяла я в рейс с номер 44. Сами преценете дали недоволството ѝ е целесъобразно.

Публикуваме изказването ѝ без редакторска интервенция:

"Здравейте, апелирам да обърнете внимание на една неправда в рейс номер 44! Вчера с щерка ми за първи път се качихме на рейс, откогато се е родила. Тя е на 2 години и половина и защото не знам дали би трябвало да купя билет за нея, подадох 2 лв., т.е. за един билет за мен и един за нея. Тя беше седнала у мен, а кондукторката единствено ни погледна и ми върна единия лев.

Така, обаче на връщане, още веднъж в рейс 44, бяхме седнали двамата с мъжа ми, а щерка ми отново беше седнала у мен. Подавам 2 лв. за мен и за мъжа ми, само че този път не дадох за щерка ми. След това кондукторката ми изиска карта за щерка ми, а аз споделих, че нямам и тя стартира да изяснява по какъв начин трябвало да ме таксува един лев, сочейки ми табелата, на която написа, че багаж с избрани размери се таксува в допълнение и че такова било правилото, само че никой не го спазвал.

Същевременно се качи една жена, седна против нас, държейки голяма торба с багаж и чадър, от който капеше вода тъкмо върху седалката, върху която след това ще седне някой различен пасажер и ще се намокри, само че на нея никой не направи забележка, нито за големия действителен багаж, нито за чадъра, който мокреше седалката на рейса.

Разбрах, че грешката е моя, тъй като щерка ми би трябвало да има карта, с цел да се вози в рейса, само че никога не съм съгласна, че щерка ми е "багаж ", който съм сложила на коленете си, с цел да не заема място, а същинският багаж стои на седалката. Нека, откакто има правила - те да са за всички. Нямам срещу да платя един лев за нея, само че по какъв начин по този начин в единия рейс ми взимат пари, а в другия - не?! И по какъв начин може да се съпоставя дете на 2 години и половина с багаж?! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР