Млада жена е била убита в столицата около 14.30 ч.

...
Млада жена е била убита в столицата около 14.30 ч.
Коментари Харесай

Жена е убита в София точно преди протеста Нито една повече

Млада жена е била убита в столицата към 14.30 ч. в София. Инцидентът е станал в изоставена постройка, намираща се на ул. " Боян магесник " в столичния квартал " Слатина ". За убийството е арестуван 28-годишният другар на дамата, оповестява БНР.

След подадения сигнал полицията е отишла в изоставената постройка и е разкрила безжизненото тяло на дамата, както и нейният другар, който не е избягал от мястото на престъплението и е бил задържан.

Все още се обясняват се аргументите за случая. Не е ясно дали може да се приказва за някакъв тип на домашно принуждение или за ликвидиране в положение на афект, добавя националното радио.

Малко по-късно денем ще организира плануваният , който ще се организира в Международния ден за елиминиране на насилието против дамите – 25 ноември от 18.30 ч. пред Съдебната палата в София.

Протестът е придружен и от към новоизбраните депутати и президент за предприемане на незабавни ограничения за битка с насилието на дами и домашното принуждение.

Действията са предизвикани и от следващите два случая на тежко принуждение от последните дни. от София бе убита по изключително нечовечен метод от своя брачен партньор, който благодарение на татко си е поставил тялото ѝ в куфар и го е изхвърлил в покрайнините на Перник.

Няколко дни по-късно се разбра и за случай от гр. Цар Калоян, при който 17-годишно момиче бе изнасилено, грубо пребито и подпалено от 25-годишен мъж, нейн родственик, който преди този момент изнасилил и майка ѝ.

В деня на самия митинг бе обявена новината за убито момиче в " Слатина ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР