Млада дама съди МБАЛ „Канев” - Русе заради лекарска грешка.

...
Млада дама съди МБАЛ „Канев” - Русе заради лекарска грешка.
Коментари Харесай

Скандал в Русе: Млада жена съди болница, защото ѝ отрязали гърда след лекарска грешка ВИДЕО

Млада дама съди МБАЛ „ Канев” - Русе поради лекарска неточност. Пред Нова телевизия юристът й Анатолий Казаков изясни, че в тази ситуация има нарушаване освен на положителната лекарска процедура, само че и на правото на осведомен избор.

29-годишната Милица Аргилова отказала да застане пред камерата и да беседва с репортера Наталия Йорданова, защото се чувствала извънредно, когато си спомня по какъв начин без да е болна от рак, в русенската болница й отстранили дясната гърда.

Премахнати са и лимфни възли, което пък води до ограничение на придвижването на дясната й ръка.

Експертизата, която бе показана пред съда, удостоверява, че има разминаване сред диагнозите, дадени директно след така наречен изваждане на топчето от дясната гърда, сподели юристът й.

„ Тя се завръща в родината и установявайки това нещо топчето в гърдата, се доверява на нашето опазване на здравето. Извършена е интервенция. След това й е предписано медикаментозно лекуване, само че й свършват медикаментите и отива да си ги купи още веднъж, само че защото работи във Англия фармацевтите й споделят, че не може да й изпълнят рецептата, защото е нужно мнение на локален експерт “, съобщи Анатолий Казаков.

Първоначално в МБАЛ „ Канев “ на Милица е отстранили бучка с местна анестезия. Операцията траяла 15 минути. Оставили я обаче на операционната маса завързана с колани. Докторът й обяснил, че би трябвало да изчака резултата от биопсията, а след това споделил, че проучванията не са положителни и се налагало да й отстранят гърдата. Тя се съгласила, само че си направила и проучване в столична лаборатория, а когато се прибирайки в Англия, се съветвала с хирурга доктор Тамуур Усман. Той й обяснил, че става дума за две разнообразни диагнози. Според заключението на частната лаборатория става въпрос за предраково образувание и в случай че то е вярното, няма потребност от лекуване, нито от мастектомия.

Милица се усеща осакатена. Тя била съкрушена поради страха от гибелта, когато й споделили, че е болна от рак. Нямах предпочитание да пребивавам, да се срещам и беседвам с хора, споделя младата дама.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР