Млад мисионер от Щатите беше убит, след като се опитал

...
Млад мисионер от Щатите беше убит, след като се опитал
Коментари Харесай

В името на вярата: Мъж беше убит, след като се опита да наложи християнството на племе

Млад мисионер от Щатите беше погубен, откакто се опитал да наложи християнството на изолирано племе, живеещо на остров в Индийския океан.

Световните организации предадоха, че той е бил пронизан от стрела.

Островът Северен Сентинел е дом на сентинелците. Счита се, че те са най-изолираното племе в света, а индийските управляващи даже са забранили достъпа до острова на външни хора. Така сентинелците живеят по напълно свои правила и без интервенция от останалия свят. Нещо повече – настроени са извънредно враждебно към другоземци.
View this post on Instagram
Kayaking the tropics in this endless summer. #offseason #adventure #tropics #orukayak #perkyjerky #wild #theoutbound #origamikayak #neverstopexploring

A post shared by John Chau (@johnachau) on Oct 21, 2018 at 12:09am PDT

Въпреки това 27-годишният Алън Чау от щата Алабама решил да опитва да се сприятели с тях, като за задачата взел със себе си ножици, безвредна игла и топка за американски футбол като подарък за локалните.

Според източник, непосредствен до мисионера, той подхванал рисковото начинание, с цел да наложи на племето християнската религия. В бележките си, които стигнали до цитирания източник, Чау написал да не се винят сентинелците, в случай че той бъде погубен.

Мъжът стигнал покрай острова благодарение на риболовци, а по-късно с кану до самото парченце земя. Първият контакт с племето бил сбъднат на 15 ноември, след което Чау се върнал на кораба на риболовците.

На 16 ноември мисионерът още веднъж се отправил към острова, като този път оставил записките си на риболовците, с цел да ги предадат на околните му, ако не се върне.
View this post on Instagram
Kayaking two weeks ago, and several hours later I got bit. #kayakvibes #theoutbound #norcal #wild #perkyjerky #explore #presnakebite

A post shared by John Chau (@johnachau) on Jun 3, 2017 at 5:16pm PDT

На идващия ден риболовците видели по какъв начин племето влачи тялото на Чау на плажа и го заравя в пясъка.

Според някои източници за рисковото премеждие мъжът платил на риболовците 25 хиляди индийски рупии, което се равнява на 350 щатски $.

От фотосите на приключенеца в „ Инстаграм” се вижда, че той е посещавал Индия няколко пъти през последните години, като в същото време се е занимавал и с мисионерската си активност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР