Млад мигрант от Мали, спасил 4-годишно момче, висящо от балкон

...
Млад мигрант от Мали, спасил 4-годишно момче, висящо от балкон
Коментари Харесай

Вижте как Макрон даде френско гражданство на малиеца, спасил висящо от балкон дете

Млад мигрант от Мали, избавил 4-годишно момче, висящо от балкон на 4-ия етаж в Париж, като се изкачи по фасадата на постройката с голи ръце, ще получи френско поданство, заяви президентът Еманюел Макрон.

Parce que des actes d’héroïsme comme ça, on en a besoin tous les jours! M. GASSAMA peut, s’il le souhaite, rejoindre les héros du quotidien @PompiersParis. pic.twitter.com/gtcl52V0Z2

— Élysée (@Elysee) May 28, 2018

На Мамуду Гасама, който се срещна през днешния ден с президента Макрон, откакто видео от избавителната му интервенция стана известно в обществените медии, ще бъде препоръчано и място в пожарникарска бригада, добави френският държавен глава.

Мигрантът бе наименуван воин, откакто за по-малко от минута се изкачи по фасадата на постройката до балкона от който висеше момчето, и го сграбчи, до момента в който мъж се опитваше да задържи детето от прилежащия апартамент.

Гасама съобщи пред BFMTV, че минавал наоколо, когато видял да се събира навалица пред постройка. След това забелязал провесеното от балкона дете. „ Не мислих, спасих го “, сподели той. „ Когато го взех в ръцете си, го попитах за какво го е направил, само че то не отговори “, добави 22-годишният мигрант.

Парижката пожарникарска работа съобщи, че при идването на нейни чиновници момчето към този момент било избавено. „ За благополучие, на място беше човек – физически кадърен и с кураж, с цел да избави детето “, съобщи неин представител пред Агенция Франс Прес.

Родителите на момчето не били в дома си при спасяването му. Бащата е разпитан от полицията по съмнение, че оставил детето без контрол. Смята се, че майката по това време не е била в Париж, оповестяват френски медии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР