Млад мъж с коронавирус и тежка пневмония почина след лутане

...
Млад мъж с коронавирус и тежка пневмония почина след лутане
Коментари Харесай

Фатално забавяне: Млад мъж с коронавирус почина след лутане по болници в Бургас

Млад мъж с ковид и тежка пневмония умря след блуждаене по лечебните заведения в Бургас. 36-годишният Kалин от Oбзор е бил в тежко положение и се опитвал да влезе в няколко здравни заведения. След няколкочасово очакване пред разнообразни лечебни заведения, е признат, само че умира поради затруднения, провокирани от пневмонията.
След близо две седвмично домашно лекуване с антибиотик с диагноза двустранна бронхопневмония Калин Карапачов се утежнява. Единствената кола за спешна помощ в Обзор не идва с чаове, по тази причина младият мъж потегля със личния си автомобил към незабавния център на УМБАЛ Бургас. Бързият тест за Ковид обаче е негативен. Майката на Калин споделя че са разкарвани от УМБАЛ Бургас до белодробната болница и назад.
„ Ние загубихме какъв брой часа, 20 часа окито в случай че бяха го интубирали можеха да му оказват помощ.....това е казуса че тук няма дори указателна табела....линейките...”, съобщи Гинка Карапачова - майка на умрелия Калин.
Единствената болница която приема Калин по неотложност без тест за ковид само че с тежка дихателна непълнота е болница „ БургасМед”.
„ Както и изразената хипоксия просто през белия дроб не може да премине. Рязко се е получило това положение и до един опеределен миг е можел да диша. Просто когато идва при нас към този момент макар кислородо лечението е била недосататъчна, наложило се е апаратна ветнилация. PCR теста чак на идващия ден излезе, оказа се положителен”, съобщи доктор Златко Янев, шеф Реанимационно поделение „ БургасМед”.
Майката на умрелият мъж Гинка Карапачова обаче упорства за инспекция на екипът който е върнал сина и вместо да предприеме животоспасяващи дейности. Гинка Карапачова има намерение основаването на „ Фондация Калин Карапачов” която да оказва помощ на случаи като нейният.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР