Млад мъж от руския град Кубан, който разказа за физическо

...
Млад мъж от руския град Кубан, който разказа за физическо
Коментари Харесай

Намериха обезглавен руснак, който разказа за полицейско насилие

Млад мъж от съветския град Кубан, който описа за физическо принуждение в полицията, е открит обезглавен, оповестява " Новая газета ".

Уточнява се, че тялото на Евгений Ипатов е намерено на железопътен прелез - това е станало на 29 септември, само че казусът закупи гласност едвам в този момент.

Преди гибелта си Ипатов е записал видео, в което споделя, че бил пребит в полицейско ръководство - чиновниците упорствали той да се признае за отговорен за кражба. Записът е предаден на " Новая газета " от другар на починалия.

Ипатов, който е електромонтажист, споделя във видеото, че на 212 септември е бил извикан на адрес, само че когато дошъл, го очаквали двама служители на реда, които го обвинили, че " обича да краде пари от баби " и го задържали. Още в колата, на път за ръководството почнали да го бият. Насилието траяло, макар че Ипатов уверявал служителите на реда, че нищо не е направил . В полицията побоят траял и се пробвали да го накарат да подпише признания, че е откраднал 60 хиляди рубли от бабата на служител на реда, който наричали Руслан.

Младежът споделя също, че в помещението идвали други хора, които виждали, че го пребиват, само че не реагирали на това.

Той прецизира, че в постройката, където живее бабата на служителя на реда, е работил негов прочут , който се споделя Максим. Въпреки това, служителите на реда съумели да го принудят да подпише поисканите признания.

" След всички побоища ме заплашиха, че ще ме затворят в килия с арестанти и тогава ще подпиша всичко - подписваш в този момент, или те ще те накарат. В последна сметка подписах заявката. " - споделя Ипатов.

" В такава страна живеем. Тук могат да заловен всеки, да го пребият и да изкопчат такива показания. Никаква отбрана на човешките права няма у нас. От самото начало желаеха да ме наквасен по това дело. Още един път декларирам, че не съм вземал никакви 60 хиляди. Никога през живота си не съм откраднал нищо и няма да го направя. Всичко това ще лежи на тяхната съвест. Мамо, баща, обичам ви. Поздравете всички от мен. " — споделя още младежът на видеото.

След станалото той наел частна квартира под непознато име. Собственичката на жилището споделя, че няколко дни по-късно е влезнала в стаята му и видяла, че " на всички места има кръв ".

Въпреки, че обезглавеното му тяло е открито на 29 септември, неговите родственици са разбрали за гибелта му на 19 октомври . Никой от тях не е виждал тялото - бил е заровен в затворен ковчег.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР