Млад мъж е бил подложен на системен тормоз от своя

...
Млад мъж е бил подложен на системен тормоз от своя
Коментари Харесай

Млад мъж е системно тормозен и бит от шефа си в Бачково в продължение на три години

Млад мъж е бил подложен на систематичен тормоз от своя шеф в продължение на три години. Насилието е както психическо, по този начин и физическо, настояват близки на унизения Атанас Гитев пред trafficnews.bg.

Те описват, че преди три години младият мъж е почнал работа в комплекс „ Мегдана ” в Бачково. От тогава той редовно е бил измъчван, пребиван и унизен от наемателя на комплекса Димитър Белев. Гитев няколко пъти е изявявал желанието да напусне работа, само че при всеки опит е бил заплашван от него даже и със гибел, обясниха близки на момчето.

„ Миналата вечер с няколко момчета от Бачково, откакто разбрахме, че още веднъж е бил пребит, взехме решение да го изкараме от заведението, да извикаме полиция и да се обясни всичко един път вечно. Атанас го намерихме вътре целия насинен, обичай с дървен бастун, който бастун е строшен в тялото му.

След това е траял багра с тиган от кухнята. След като пристигнаха служителите на реда и следовател, те също описаха по какъв начин са го намерили ”, разказаха момчетата, които са оказали помощ на Атанас.

След тази преживелица приятелите му са го завели при правосъден доктор, с цел да бъде прегледан.

„ Оттам мина всевъзможни прегледи. Целият е в синини и отоци по тялото. Пуснали сме всички документи в Районна прокуратура Асеновград, с цел да стартира следствие против предприемача за систематичен тормоз и малтретиране ”, споделят още околните му.

Според тях Димитър Белев е принудил посредством закани и принудително Атанас да подпише документ, посредством който да вземе той жителство на техния адрес. Така Белев се е нанесъл в къщата на Атанас, където е живял известно време, а младото момче е спяло на пейки в комплекса.

„ Атанас прави всичко това от боязън. Има лека форма на умствена назадничавост и този човек се възползва от положението му. Има брат, само че майка им съвсем в никакъв случай не е полагала грижи за тях, а татко им е умрял и общо взето са се справяли постоянно сами, макар положението им ”, описват те.

Жители на обитаемото място описват още, че Белев постоянно не е изплащал заплати на чиновниците си.

„ Той е наемател, не е притежател на комплекса и даже и наеми не заплаща доколкото разбрах. Откакто се случи това да изведем Атанас след последния побой, Димитър просто изчезна. Няма го на никое място, не подвига телефона на никого, нямаме визия къде е ”, допълниха поданици на селото.

На 30 август група поданици на селото са отишли в дома на Атанас, в който в действителност до неотдавна, е живял Димитър. Влизайки в къщата, те заварват изключителна бедност, облекла разхвърлени на земята, боклуци, като имало даже и мишки.

„ Изчистихме съвсем цялата къща, а сега задачата ни е да я преведем в естествен тип, с цел да може Атанас да се върне и да живее в личния си дом. Към този миг имаме потребност от пералня, бойлер, микровълнова и ледник, като доста хора към този момент започнаха да се свързват с нас, искайки да окажат помощ ”, допълниха те. Сметките за ток също би трябвало да бъдат платени, защото Димитър Белев не ги е заплащал.

Приятелите на Атанас описват, че даже синът на насилника се е свързал с тях, извинявайки се за дейностите на татко си, като е предложил да помогне с каквото е належащо на потърпевшото момче.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР