Митовете умират трудно. Лесно е да повярваш в нещо, което

...
Митовете умират трудно. Лесно е да повярваш в нещо, което
Коментари Харесай

Всички все още вярваме в тези 6 неща за любовта, но те са просто мит

Митовете умират мъчно. Лесно е да повярваш в нещо, което всички към теб повтарят, даже да не няма никакви доказателства. За любовта това важи с цялостна мощ, а известните клишета, в които имаме вяра, могат да навредят съществено на нашите най-близки взаимоотношения, написа Obekti.bg.
Колкото по-наясно сте с тях, толкоз по-малка е вероятността да се разочаровате или да нараните индивида до себе си. Bright Side показва шест от най-разпространените заблуди, които могат да попречат на щастието ви.

Противоположностите се притеглят

Колко пъти сме чували тази фраза! Колкото и да е известна, тя е потвърдено неправилна. Хората, които са в дълготрайна връзка нормално имат доста повече прилики, в сравнение с разлики между тях. Психолози са открили, че двойките, които имат подобен темперамент и споделени полезности освен са по-добри сътрудници, само че и по-добри родители.

Мога да го/я трансформира

Ако към момента вярвате, че можете да измененията колегата си, забравете. Със сигурност връзката оставя отпечатък върху навиците ни, само че има фундаментални области, в които просто няма по какъв начин да повлияете, колкото и да се пробвате: темперамент, настройки, полезности и избран набор от обществено значими държания. Ако мечтаете за сътрудник, който ви схваща и поддържа, потърсете човек, който споделя вашите полезности и визии.

Животът дружно е добър метод да се опознаете

Звучи разумно. Бракът е значимо решение и не би трябвало да се взима преждевременно. Каква по-добра инспекция от живота под един покрив? Но сега, в който заживеете дружно, нещата влизат в един предвидим коловоз. Роднините стартират да ви питат за какво още не сте вдигнали женитба, така и така сте дружно от толкоз време, и така нататък Така двойката бива по-скоро повлечена по инерция към брака, вместо да вземе умишлено решение. Изследвания сочат, че в сходен случай браковете са по-малко трайни и щастливи. Затова е по-добре да се съберете, когато чувствате, че сте подготвени да мислите за взаимно бъдеще.

Вашата „ сродна душа “ съществува

Много хора имат вяра, че тяхната идеална половинка просто чака някъде там и всичко е въпрос на търсене. Истината е, че сродните души не се откриват една друга, а се трансформират в такива – вследствие на една хармонична и пълноценна връзка.

Още повече, от милионите хора на тази планета сигурно има доста повече от един човек, с който може да си паснете идеално. При всички положения любовта и взаимното почитание са нещата, които ни карат да усещаме, че сме намерили сродната си душа.

Любовта има „ период на валидност “

Казват, че любовта не може да трае повече от три години. Наскоро обаче проучване на учени от Университета „ Стоуни Брук “ в Ню Йорк откри, че възприятията при новите двойки са също толкоз мощни, колкото и възприятията във връзки, траяли от 10 до 29 години. И двата случая мозъците на доброволците реагират по подобен метод при типа на обичания човек.

Любов от пръв взор съществува

Този мит също е необятно публикуван, само че неакуратен. Според някои изследвания една жена има потребност да замени тъкмо шест пъти взор с евентуалния си сътрудник на първата среща, с цел да реши дали е подобаващ за нея. Но, дано признаем, шест погледа също са прекомерно малко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР