Митове и легенди са твърденията, че държавната администрация е изключително

...
Митове и легенди са твърденията, че държавната администрация е изключително
Коментари Харесай

Кремена Атанасова, КТ Подкрепа: Освобождават пенсионери без анализ по бюджетни причини

Митове и митове са изказванията, че държавната администрация е извънредно раздута. Често хората бъркат администрацията с бюджетната сфера, това са две радикално разнообразни неща. В държавната администрация не работят 250 хиляди, нито половин млн. души, там по публични данни работят към 140 000 души, като това включва централната и локалната териториална администрация. Говорим за министерства, организации, общини, обществени услуги и други Цифрите не се показват правилно. Това съобщи в студиото на ФАКТИ Кремена Атанасова от КТ " Подкрепа " във връзка съкращенията на пенсионери в държавната администрация.

" Безспорно има потребност от промяна в администрацията, само че би трябвало да се създадат редици разбори, да имаме посока, да знаем какво целим. А подобен разбор изрично не е изработен. Това решение беше взето съгласно мен по чисто бюджетни аргументи, с цел да могат компенсациите да бъдат изпълнени от Бюджет 2021. За да не се натоварва в допълнение Бюджет 2022, беше взето решението.

Пенсионерите в държавната администрация работят по няколко аргументи - тази работа не е атрактивна за младежите. Това се удостоверява от обстоятелството, че има 10 000 свободни работни места. Ако имаше напор от млади и способни специалисти, които да желаят да работят за тези постоянно обидно ниски хонорари, евентуално процесът щеше да се случва по натурален метод ", разяснява Атанасова.

Целия диалог с Кремена Атанасова гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР