Митническите служители откриха 2 бойни пистолета при проверка на товарен

...
Митническите служители откриха 2 бойни пистолета при проверка на товарен
Коментари Харесай

Откриха два бойни пистолета на Капитан Андреево

Митническите чиновници откриха 2 бойни револвера при инспекция на товарен автомобил.

На 28.05.2023 година, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока- автомобилни елементи от Англия през Германия и България за Турция.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за подробен надзор. При  извършен персонален обзор на водача, митнически чиновник открива откъм гърба на кръста на мъжа, прикрепени с колана на панталона, два пакета, оповестяват от Агенция " Митници ".



В единия от пакетите е открит военен револвер и два пълнителя за него, а в другия пакет – елементи на различен раздрънкан револвер. Още елементи от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния шкаф на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина. 

Контрабандно пренасяните оръжия са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. 

На водача, турски жител, е повдигнато обвиняване. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение “Гаранция в пари “, както и " Забрана да напуща рамките на Република България ", с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура – Хасково.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР