Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандни тютюневи

...
Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандни тютюневи
Коментари Харесай

Хванаха контрабандни цигари, скрити в картини на пункт Капитан Андреево

Митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандни тютюневи произведения, скрити в картини, при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Нa 9 август на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " приcтигa влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът - турски грaждaнин, е прeдcтaвил прeд митничecкитe cлужитeли рeдoвни дoкумeнти зa прeвoзвaнaтa cтoкa от Ирак за Англия.

Камионът е нacoчeн за сканиране с рентген, при което в товара са oтбeлязaни пoдoзритeлни зони с висока компактност. Инспекторите открили, че в особено направен двоен тил на шест ръчно рисувани картини са укрити стекове с цигари. Открити са и три спомагателни кашона с цигари, както и 12 дървени сандъчета с тютюн за наргиле.





Установени са общо 6782 кутии /135 640 къса/ цигари и 2.5 кг тютюн за наргиле. Всички тютюневи произведения са без акцизен бандерол.

При инспекцията са открити и неописани в митническите документи 10 бутилки с общо 50.1 кг хладилен сътрудник, които не дават отговор на условията на Регламент /ЕС/517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Контрабандната стока е арестувана, а на водача са формирани два акта по Закона за митниците - за контрабанда на акцизни артикули и за контрабанда на хладилен газ.

През месеците май, юни и юли при инспекции на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " инспекторите са задържали 1 791 713 къса незаконни цигари, което е с 32% повече от откритите тютюневи произведения през първите четири месеца на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР