Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Митничари хванаха 450 000 прекурсори за производство на нарк...

Митническите чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество „ Южна морска “ откриха близо 450 000 таблетки псевдоефедрин - прекурсор за произвеждане на метамфетамин, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

На 17 април към 02.00 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево дошъл товарен микробус с полска регистрация, който пътувал от Турция към Словакия. Автомобилът управлявал М.Г., украински жител, а с него пътувал и полякът А.К. Двамата показали пред митничарите документи, удостоверяващи преместването на 5 кашона с витамини. Превозното средство било отклонено за щателна инспекция.

При нея се открило, че вместо с витамини, кашоните били цялостни с лекарствения препарат „ Sudafed ", с съществена съставна част – псевдоефедрин, който е прекурсор. Открити били 13 999 кутии, всяка от тях с по 3 блистера с по 10 таблетки. В насипно положение били открити и 2990 блистера, също с по 10 таблетки. Общото количество на арестуваното лекарство е 44 988 блистера с 449 880 таблетки, всяка съдържаща по 60 mg псевдоефедрин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. Двамата чужденци са привлечени като обвинени. Те са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР