Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха близо

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха близо
Коментари Харесай

Контрабандни цигари са задържани на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха близо 40 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград.

Превозното средство пристигнало на пункта на път от Турция за  Холандия.

По метода " разбор на риска " камионът е ориентиран за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са маркирани подозрителни зони с висока компактност.

При последвалия физически надзор са открити 1960 кутии (39 200 къса) цигари без български акцизен бандерол, укрити сред челната стена на хладилното ремарке и алуминиевата бариера. На лидера - турски жител, е формиран акт по Закона за митниците, а тютюневите произведения са арестувани. 

От началото на годината досега митническите чиновници на " Капитан Андреево " са задържали близо 4 млн. къса цигари, като единствено за 20 дни през май те са над 390 000 къса. Установени са 140 нарушавания, за които са формирани актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари, допълниха от митницата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР