Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана
Коментари Харесай

Заловиха недекларирана валута за над 1 милион лева на “Капитан Андреево“

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 366 773 лева, при инспекция на товарен автомобил, излизащ от страната, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.
Прочетете още
На 27 февруари на пункта идва влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия, през България, за Турция. По метода " разбор на риска " камионът е избран за щателна митническа инспекция, при която във фабрични кухини на хладилния елемент са открити пакети с пачки евро с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 698 820 евро с обща левова равноценност 1 366 773 лв..

Прокуратурата притегли като обвинен по бързо произвеждане турския жител З.Ю. (40 г.), прецизираха от държавното обвиняване.

През цялата 2022 година общата стойност на откритите нелегално пренасяни парични средства на " Капитан Андреево " е към 27 милиона лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР