Митнически служители задържаха над 5,2 кг злато на кюлчета и

...
Митнически служители задържаха над 5,2 кг злато на кюлчета и
Коментари Харесай

Чужденец със 134 златни кюлчета и 20 000 евро хванаха на ГКПП Калотина


Митнически чиновници задържаха над 5,2 кг злато на кюлчета и 20 000 евро при инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, оповестиха от Агенция " Митници ".

Около 3 ч. на 9 февруари митнически инспектори на трасе " Входящи леки коли и рейсове " са спрели за инспекция влизащ в страната от Сърбия джип Аudi Q7. Водачът на транспортното средство с румънска регистрация пътувал самичък от Австрия за Румъния.

При последвала щателната митническа инспекция, под стелките и кората на пода пред предната дясна седалка , чиновниците са разкрили три кутии и портмоне. При отварянето на една от тях инспекторите са разкрили кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила - М.К.Т., обяснил, че това са златни кюлчета, а в портмонето има 20 000 евро.

Митническите чиновници са открили общо 134 кюлчета с разнообразни грамажи - 1 гр, 5 гр, 250 гр, 500 гр, 1000 гр. Общото им тегло възлиза на над 5,2 кг. Назначени са експертизи.

С дейностите си М.К.Т., роденият в Турция немски жител, не извършил задължението за обявление на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, като нарушил наредбите на Валутния закон. Стойността на предмета на закононарушението e в изключително огромни размери.

Районна прокуратура - Сливница води следствие по формирано досъдебно произвеждане. Чужденецът е притеглен в качеството на обвинен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР