Митнически служители разкриха цех за производство на акцизни стоки -

...
Митнически служители разкриха цех за производство на акцизни стоки -
Коментари Харесай

Митнически служители разкриха цех за обработка на тютюн в област Ловеч

Митнически чиновници разкриха завод за произвеждане на акцизни артикули - тютюн за пушене, в частен парцел в област Ловеч. На мястото са открити общо 860 кг тютюн - нарязан и на листа, както и механически уреди за обработката им.

На 22.05.2021г. по отношение на пълномощията си по чл.102 и член 103 от ЗАДС, на база разбор на риска и след извършени оперативни мероприятия, чиновници на Териториален отдел " Митническо разузнаване и следствие - Дунавска ", бранш " Оперативен надзор " - звено Свищов, правят инспекция в частен парцел, находящ се в село в област Ловеч. При инспекцията митническите чиновници откриват произвеждане и държане за разпространяване на тютюневи произведения - тютюн с общо количество към 860 кг. 220 кг от количеството е във тип на суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща нарязан тютюн за пушене, а останалите 640 кг са тютюн на листа, предстоящ на следваща обработка. Тютюнът е без съответно позволение, като казусът попада в състава на чл.234, ал.2 от Наказателен кодекс.

Установено е и държане на механически уреди - електрическа машина за рязане на тютюн на листа и електронна везна, за които се знае, че са послужили за произвеждане на тютюневи произведения по смисъла на чл.234, ал.2 от Наказателен кодекс, което съставлява закононарушение по чл.234, ал.4 от Наказателен кодекс.

Образувано е досъдебно произвеждане под надзора на районна прокуратура - Ловеч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР