Митнически служители откриха заготовки за кутии за цигари и бобини

...
Митнически служители откриха заготовки за кутии за цигари и бобини
Коментари Харесай

Задържаха над 8 т заготовки за цигарени кутии и 480 бобини коркофан

Митнически чиновници откриха заготовки за кутии за цигари и бобини с лента коркофан (филтърна хартия за произвеждане на цигари) при две инспекции на транспортни средства в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе и Оряхово.

На 04.04.2024 година в региона на Министерство на правосъдието Оряхово е спряна за инспекция товарна комбинация с групажна стока за Естония, ръководена от български жител. В предната част на полуремаркето митническите инспектори откриват 4 палета със стока, обгърната в картон и черно стреч фолио. След унищожаване на част от опаковката са открити общо 480 бобини с лента коркофан (филтърна хартия за произвеждане на цигари) с логото на „ Marlboro “ и  „ Winston “. Поради основателни подозрения, че стоките се транспортират в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, реализирана от митническите органи, бобините са арестувани.

При различен случай, към 11:30 часа на 07.04.2024 година, в региона на „ Дунав мост “ - Русе се явява товарен автомобил с български регистрационни номера, ръководен от български жител . Превозното средство пътува със артикули от България за Германия, Нидерландия и Франция. След разбор на риска митническите инспектори насочват транспортното средство за физическа инспекция в халето. При инспекцията на 13 палета с общо тегло 8 320 кг., предопределени за адресат във Франция, митническите чиновници откриват 1 897 440 картонени заготовки за кутии за цигари в несгънато положение, съдържащи означения на „ Marlboro “, надпис „ For duty free sale only “, както и предизвестия за вредите от тютюнопушенето на британски език.  За стоките пораждат основателни подозрения за нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, реализирана от митническите органи, заради което същите са арестувани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР