Митнически служители откриха над 5 тона контрабандни подправки в пратка

...
Митнически служители откриха над 5 тона контрабандни подправки в пратка
Коментари Харесай

5 тона контрабандни подправки лъснаха в пратка с керамични плочки

Митнически чиновници откриха над 5 тона контрабандни подправки в пратка с керамични плочки. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 09.02.2022 година на Митнически пункт Калотина дошъл товарен автомобил с български регистрационни номера, пътуващ от Испания през Сърбия. Водачът - български жител, дал на митническите инспектори документи за транспортиране на палети с керамични плочки.

По способ „ разбор на риска “ камионът е бил селектиран за рентгенова инспекция. Така в ремаркето е била установена зона с друга компактност на товара. При щателна инспекция митническите чиновници са открили, че с изключение на заявената стока - керамика, има и 8 палета с друг тип товар.

Недекларираните продукти съставляват потребителски опаковки с надписи на испански, съгласно които са хранителни подправки за месо и разнообразни типове салами, в разфасовки от 1,5 до 10 кг. Общото им количество е 2176 броя, с тегло 5483,50 кг.

Контрабандната стока е предопределена за търговски цели и е в огромни размери.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София под надзора на Софийска окръжна прокуратура за осъществено закононарушение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР