Митнически служители откриха 73 840 къса - 3682 кутии цигари

...
Митнически служители откриха 73 840 къса - 3682 кутии цигари
Коментари Харесай

Иззеха 73 840 къса контрабандни цигари в тайници на ГКПП „Дунав мост“-Видин

Митнически чиновници откриха 73 840 къса - 3682 кутии цигари в тайници на четири леки автомобила в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Видин , оповестиха от Агенция " Митници ".
 Агенция " Митници "
Проверките са осъществени в границите на седмица в края на ноември и началото на декември. Тютюневите произведения с български бандерол са открити в напускащи страната транспортни средства, като за укрития са употребявани прагове, аварийна гума, ризница, хладилна чанта, както и фабрични кухини.

Автомобилът с най-вече построени тайници е спрян за инспекция на 29 ноември, към 09:00 часа. Освен лидера в колата с българска регистрация пътуват още трима души. Те обяснили, че крайната им дестинация е Германия и транспортират персоналния си багаж, като нямат цигари отвън лимитите за персонална приложимост.
 Агенция " Митници "
При осъществената инспекция обаче митническите чиновници откриват, че върху транспортното средство са направени голям брой операции, в резултат на които в праговете, под предните седалки и в задната ризница са построени тайници, от които са извадени 18 200 къса цигари с български бандерол.
 Агенция " Митници "
Водачът обяснил, че тютюневите произведения са негови и ги придвижва за другари в Германия, само че не разполага с нужните документи. Цигарите са арестувани, а на нарушителя е формиран акт за нарушение на акцизното законодателство.
 Агенция " Митници "
Стекове с цигари - общо 14 000 къса са открити и при инспекция на лек автомобил с българска регистрация, осъществена на 4 декември. Тютюневите произведения били скрити във фабрични кухини, както и в хладилна чанта.

Още 19 000 къса митническите чиновници намират в тайник, построен под аварийна гума на различен автомобил, напускащ страната на 27 ноември. Всички тютюневи произведения са арестувани, а на водачите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР