Митнически служители откриха 300 000 къса (15 000 кутии) контрабандни

...
Митнически служители откриха 300 000 къса (15 000 кутии) контрабандни
Коментари Харесай

Откриха 300 000 къса контрабандни цигари в колети с дрехи

Митнически чиновници откриха 300 000 къса (15 000 кутии) контрабандни цигари и недекларирани „ маркови “ дрехи в микробус, пренасящ пратки с текстилни произведения.

На октомври транспортното средство с непозната регистрация дошъл на Митнически пункт Лесово на входящо трасе в страната. Според показаните документи от лидера, турски жител, той е превозвал 66 колета с текстилни произведения от Турция за Германия през България.

Екип на мобилна митническа група от Централно митническо ръководство селектирал товарния микробус за щателна инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите открили зони в заявения товар с подозрителна компактност.

При последвалата физическа инспекция, митническите чиновници разкрили, че 30 от колетите съдържат кашони с цигари, укрити под декларирани текстилни произведения. Иззети са общо 300 000 къса (15 000 кутии) контрабандни цигари от разнообразни търговски марки, с турски акцизен бандерол. В товара са открити при инспекцията и пратки с недекларирани 480 спортни комплекта, блузи и тениски с обозначения на международни търговски марки.



Контрабандните тютюневи произведения и недекларирани дрехи на обща стойност над 100 000 лв. са арестувани.
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР