Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 3684,11

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 3684,11
Коментари Харесай

Митнически служители откриха над 3,6 кг златни слитъци и кюлчета в джобовете на шофьор

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха недекларирани 3684,11 грама златни слитъци и кюлчета в джобовете на водач на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници “.

Камионът с турска регистрация идва на Митнически пункт Лесово на 26.11.2022 година на изходящо трасе за товарни коли. Според показаните документи е превозвал авточасти от Италия за Турция през България. Водачът и вторият водач – и двамата турски жители, са декларирали в зоната за митнически надзор, че нямат друго за обявление с изключение на транспортирания товар.

Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие " селектират товарния автомобил за митническа инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите виждат съмнително държание на втория лидер на камиона с букви B.O. Извършен му е персонален обзор, при който в двобове на панталона и на връхните му облекла са открити 5 плика, увити с мрачно тиксо и съдържащи общо 59 броя слитъци (ленти) и кюлчета от жълт метал. Според осъществената от експерт експертиза всички произведения с общо тегло 3684,11 грама са от 24-каратово злато (проба 999.9) и са на обща стойност 390 414 лв..

Недекларираните златни произведения са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. Деянието е квалифицирано по член 251 от Наказателния кодекс. Действията по следствието не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР