Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 264 литра

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 264 литра
Коментари Харесай

Митничари се натъкаха на нелегален казан за варене на ракия в Камено

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 264 литра незаконен алкохол и нерегистрирано оборудване за преваряване в жилищен парцел.

На 27.10.2022 година чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие “ правят инспекция в частен парцел с жилищна постройка на територията на Камено. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в прилежаща към парцела сграда нерегистрирано оборудване за преваряване на етилов алкохол, заредено с материал за произвеждане. В обособено мазе в къщата са открити и 25 туби, съдържащи общо 264 литра течност с характерности на етилов алкохол.

Установено е, че притежателят на парцела няма позволение за осъществяване на такава активност и не е показал никакви документи за гарантиран или заплатен данък за етиловия алкохол, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Алкохолът е конфискуван. Нелегалният " котел “ е демонтиран и са конфискувани елементи от оборудването.  Предстои формиране на административнонаказателно произвеждане по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР