Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са
Коментари Харесай

Контрабандни стоки са задържани при проверка на ГКПП „Дунав мост“

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ са задържали 189 недекларирани дрехи при митническа инспекция на рейс с пасажери в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, както и 112 парфюма в шофьорската кабина на товарен автомобил, преминаващ през Министерство на правосъдието „ Калотина “, оповестяват от пресцентъра на Агенция „ Митници “.
Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 27 ноември е отклонен в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе за щателна митническа инспекция. В пет полиетиленови колета, придружавани от водача на рейса, са открити при инспекцията 115 блузи и 74 спортни комплекта с обозначения на 10 разнообразни световноизвестни марки. За тях не са показани документи за закупуването им или митнически документи за въвеждането им на територията на България и Европейски Съюз.
Водачът на рейса, който е турски жител е обяснил, че ги е взел от Турция и ги придвижва за Румъния. Стоките са арестувани. Съставен е акт за откритото административно нарушаване. Ще бъдат известени и правопритежателите на съответните търговски марки, заради подозрения за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР