Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха близо 1 кг

...
Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха близо 1 кг
Коментари Харесай

Задържаха около 5 килограма бижута на Капитан Андреево при два отделни случая

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево задържаха близо 1 кг златни и над 3.5 кг сребърни украшения, оповестява Агенция " Митници ". Стойността на бижутата е 105 989 лв..

При единия случай на 01.04.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. Превозното средство е определено за щателна инспекция. При претърсването в две раници на от една от пътничките, митничарите намерили пакети, съдържащи произведения от жълт метал. Експертизата посочила, че бижутата са от 14- каратово злато. Теглото им е 920.73 грама. Тяхната стойност е 84 707 лв..

Бижутата са конфискувани. На нарушителя е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " и възбрана за овакантяване рамките на страната.

Вторият случай е от 29.03.2022 година На пункта идва лек автомобил " BMW ", ръководен от холандски жител от сирийски генезис, който пътувал самичък от Република Турция за Кралство Нидерландия. При инспекцията митничарите разкрили в куфара сред персоналния багаж на мъжа пакети, съдържащи недекларирани произведения от бял метал в търговски количества. Теглото на бижутата е 3547 грама на и те са на стойност 21 282 лв..

На нарушителя е формиран акт по Валутния закон.

За първото тримесечие на годината митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали общо 50 кг недекларирани златни и сребърни украшения на приблизителна стойност 3 000 000 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР