Митинг в Раднево за бъдещето на комплекса Марица-изтокСиндикатите при Мини

...
Митинг в Раднево за бъдещето на комплекса Марица-изтокСиндикатите при Мини
Коментари Харесай

Митинг в Раднево за бъдещето на комплекса „Марица-изток”

Митинг в Раднево за бъдещето на комплекса „ Марица-изток ”
Синдикатите при „ Мини Марица-изток ” и „ Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 ” подвигат протест в отбрана на работните места и бъдещето на комплекса „ Марица-изток ” в Раднево на 28 ноември.

„ Възмутително и недопустимо е страната да отритва двете си най-големи енергийни сдружения, произвеждащи повече от 45% от електрическата енергия в страната ”, декларират от КНСБ.

В декларацията, изпратена до виновните институции във връзка на идния протест, се споделя, че положението на главните държавни енергийни сдружения у нас от ден на ден се утежнява, което още веднъж провокира безпокойствие. „ Последните опити за избавяне на Комплекса „ Марица-изток ” от дълбокия финансов недостиг не будят доверие – от една страна се оферират решения, които ще доведат единствено до прекачване на казуса и върху постоянни сдружения, а от друга се разискват дейности, които са прекомерно отдалечени във времето ”, се споделя в декларацията.

Синдикатите незабавно упорстват за съответна позиция на страната за обезпечаване на бъдещето развиване на комплекса до привършване на въглищните ресурси. Иска се нова енергийна тактика с небосвод 2030-2050 година, както и страната да поеме дълготраен ангажимент за сформиране на механизъм за компенсиране на загубите от въглеродни излъчвания на „ Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР