Митинг пред Съдебната палата в София проведоха от сдружение За

...
Митинг пред Съдебната палата в София проведоха от сдружение За
Коментари Харесай

Митинг пред Съдебната палата в подкрепа на руснак, на когото българските власти отказват убежище

Митинг пред Съдебната палата в София организираха от съдружие " За свободна Русия ". От организацията молят българските управляващи да дадат леговище на руснака Александър Стоцки, който е съперник на войната, която води Руската федерация и който се разгласи в поддръжка на Украйна.

Стоцки към този момент е получил отговор от Агенцията по бежанците, с който му се отхвърля статут. Причината, която българските държавни управляващи акцентират е, че той не е бил гонен или преследван в родната си страна, нито че на нейна територия се водят военни дейности. Руснакът апелира решението пред съда, като дело по проблема се чака на 17 октомври.

" Ще апелираме, ще се борим, без значение какво е решението на съда. Аз въпреки всичко се надявам, че магистратите ще проявят здрав разсъдък и че хората, откакто се срещнат с всички материали и обстановката, пред която е изправен човек в тази " народна власт ", ще вземат заслужено решение. У нас е пристигнала призовка, с която съм извикан на военна работа и би трябвало да се явя до 24 часа. След това ще ме изпратят на фронта на тази незаконна война. Естествено, в случай че аз откаж,а в най-хубавия случай ще отида в пандиза, тъй като не мога да умъртвявам, дори ме угнетява самата мисъл, че бих могъл да направя такова нещо ", сподели Александър Стоцки.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР