Митичният колекционер Спас Русев присъства на откриването на изложбата на

...
Митичният колекционер Спас Русев присъства на откриването на изложбата на
Коментари Харесай

Спас Русев на вернисаж в Пловдив

Митичният колекционер Спас Русев участва на откриването на изложбата на художника Стефан Николаев в изложба „ Сариев “ в Пловдив в вечерта. По-късно той вечеря в ресторант „ Хемингуей “ в компанията на създателя и на галеристката Веселина Сариева.

„ Спас Русев е прочут колекционер и обожател на творчеството на Стефан Николаев. Той пристигна и на предходната му галерия в Пловдив “, сподели пред „ Марица “ Веселина Сариева.

Русев пристигна и за откриването на Европейската столица на културата на 12 януари, само че тогава никой не го видя в шумотевицата, добави Сариева. Преди време предприемачът почете и различен артистичен план – изложбата на три генерации идтъкнати художници Недко, Димитър и Митьо Солакови.

Русев тогава съобщи, че Галерия „ Сариев “ е върнала интереса му към актуалното българско изкуство, а самият Недко е един от обичаните му български създатели. Възпитаникът на Пловдивското спортно учебно заведение е притежател на богата сбирка, най-вече на непознати световноизвестни създатели. Той постоянно самичък провежда и впечатляващи арт конгреси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР