Митът за биренето коремче, жените или мъжете носят повече, по-високоалкохолни

...
Митът за биренето коремче, жените или мъжете носят повече, по-високоалкохолни
Коментари Харесай

Първата сертифицирана жена майстор пивовар у нас за митовете за бирата

Митът за биренето коремче, дамите или мъжете носят повече, по-високоалкохолни ли са тъмните бири и има ли алкохол в тях - тези легенди разрушава една жена. Тя е първата сертифицирана жена майстор-пивовар у нас.

Цвета Гюрова споделя, че наличието на калории в бирата е същото като в ябълковия сок, а енергийната стойност е по-малка от тази на пълномасленото мляко и единствено половината от тази на виното.

Биреното коремче е или от количеството изпита бира, или от мезето. Умереното ползване на бира не съставлява сериозна опасност за корема ви, майтапи се тя.

Другият мит е, че дамите могат да „ носят “ колкото мъжете, споделя Цвета Гюрова.

"Не е правилно, при идентична височина и тегло дамите всмукват 30% повече алкохол в кръвта си от мъжете и по-бързо се напиват от бирата. Това е по този начин, тъй като структурата на нежния пол се характеризира с по-висок % на телесни мазнини, които не способстват за обработката на алкохола, и с по-малко наличие на вода, което пък спомага за по-високата му централизация в кръвта. Освен това ензимът, който разгражда алкохола в стомаха, е в по-голямо наличие при мъжете “, споделя тя.

В бирата няма алкохол - чистият алкохол, с непорочност над 99,9%, коства много и не е финансово преференциално, в случай че пивоварите прибавят подобен алкохол, с цел да покачват алкохола. Освен това, за какво да е належащо да го вършат, откакто имат пивните си дрожди, на които това е главната им роля, изяснява експертът.

Колкото е по-тъмна бирата - толкоз по-високо е алкохолното наличие, развенчава следващия мит тя.

Историята на бирата в България

Учени: Бира дневно защищава от инфаркт

"Алкохолното наличие не зависи от цвета. На пазара има доста тъмни пива, които са с алкохол сред 4-5%, Цвета на бирата в тази ситуация се дължи на препечения малц, а не на наличието на алкохол “, изяснява Гюрова.

Експертът споделя и своите любимци – лагерните светли пива с емфатичен хмелов мирис. И прецизира:

“Има два типа бира - лагерна и ейл бира - при лагерната бира се употребяват долноферментиращи дрожди, а при ейл бирата - горноферментиращи.

Около 86% от популацията избира лагерната светла бира.

Защо избира света на пивото?

"Семейна традиция е годишното правене на домашно вино и ракия у дома. Оттам потегли и любовта ми към винопроизводството. Така взех решение да изучавам в Хранително-вкусовия университет. По-късно разбрах, че бирата е единственият артикул, който не може да се случи в домашни условия - при пивото би трябвало да си набавиш селектирани пивни дрожди, в случай че искаш да предизвикаш ферментация ", споделя Гюрова.

Митът за биренето коремче, коя е най-полезната бира и по какъв начин да я съчетаваме

Тя подсигурява, че качеството на българската бира е като на вносните.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР