Митът, че „цветът на нацията“ е събран в инициативния комитет

...
Митът, че „цветът на нацията“ е събран в инициативния комитет
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Лъсва жесток скандал с плагиатство в ИК на Радев. Замесени известен професор и протежето на Васил Божков от МВР

Митът, че „ цветът на нацията “ е събран в инициативния комитет на Румен Радев с всеки минал ден губи своята блестяща фасада, зад която стартира да прозира ръждясалата арматурна мрежа от сътрудници на Държавна сигурност, полицаи и дребни шмекери с университетски длъжности.

Проф. дн. Любомир Тимчев е един от членовете на комитета, чиято биография и личностен нюанс му отредиха справедливо място в нея. На осведомените е известно, че зад академичната кариера на Тимчев стои графоманска пристрастеност, подтиквана от необуздана плагиатска податливост. Единственият негов напълно авторски труд е „ бестселърът “ от 2018 г „ Средно милиционерско учебно заведение Пазарджик – мой втори дом “, представляващ смехотворна прослава на зрелия социализъм и еманация на посредствеността и провинциалните нрави.
свързани новини98461на 02.06.202156443на 03.06.2021
През последната година проф. Любомир Тимчев закупи известност като теоретичен началник на докторантурата на напусналата Министерство на вътрешните работи след всеизвестен скандал Елена Фичерова, която бе дясна ръка на Бойко Рашков.

Същата е и основателка на партията на търсения олигарх Васил Божков.

Допреди пет години никой не е подозирал, че зад особената връзка сред Тимчев и амбициозната докторантка Фичерова стои една мръсна загадка. Тази загадка обаче няма по какъв начин да остане повече скрита, изключително след абсурда с несъстоялия се министър председател Петър Илиев, разгласен за плагиат.

През 2016 година проф. Тимчев подава в Академията на Министерство на вътрешните работи теоретичен труд „ Управление на миграцията в Република България “ за придобиване на степен „ лекар на науките “. Оказва се, че в него има буквално преписани страници от дисертационния труд „ Граничен надзор на чужденците в Република България “, предпазен през 2015 година на обичаната му докторантка Елена Фичерова.

Преписаните страници са общо 43, освен това буквално, с точките и запетайките. От дисертацията на Фичерова са копирани страници от 16 до 21., от 30 до 39, от 85 до 113, които са намерили място на стр. 27-30, 49-56 и 248-273 в дисертацията на Тимчев и издадената, въз основа на нея книга „ Издаване на документи за идентичност и надзор на миграцията на популацията в Република България “ с ISBN 978-954-348-131-6 от 2016 година

Случаят, въпреки и абсурден е затулен от доцент Руси Янев ( " Малката дамаждана ", тъй като Бойко Рашков е " Голямата " ), ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи, за който също е известно, че е плагиатствал (голяма тайна) в процедурата му за доцент.

Министър Рашков знае за това, само че по матровски го прикрива, при все да е ясно, че скоро истината ще излезе нескрито.

Макар и изобличен, проф. Любомир Тимчев, вместо да отдръпна и скрие труда си, надменно го дава за отбрана в Национална спортна академия, и то забележете, в катедра „ Тежка атлетика, бокс и фехтовка “. И по този начин немислимото става допустимо, дребното отровно семенце пуска корени, с цел да разцъфне година по-късно в президентството като един от цветовете на нацията.

В НСА освен си затварят очите пред плагиатствания труд, само че и вземат решение, че тематиката за ръководство на миграцията тематично се отнася към спортната проблематика и по-конкретно към тежката атлетика и бокса. Резултатът е на разположение, той е забележим и на страницата на НАЦИД - проф. Любомир Тимчев става лекар на спортните науки поради приноса си към ръководството на миграцията, освен това с плагиатствани страница от Елена Фичерова.

След всичко това надали буди подозрение фактът, че проф. Тимчев е определен в инициативния комитет на Радев, където е припознат, като специалист по национална сигурност. Бокс, щанги и миграция, една учудващо добра композиция, това е поантата от случилото се, това е през днешния ден националната сигурност под юмрука на Радев.

За да бъде харесан от Радев като член на инициативния му комитет, наподобява са съдействали и разказите на Тимчев със случки от милиционерското учебно заведение, разказани в неговата автобиографична книга. В тях той чистосърдечно без никакъв срам споделя по какъв начин като полицай не е глобявал нарушителите на паркинга на една автогара, след което ходил при тях да го черпят с кебапчета и бира. Защо пък не? Давността за корупция е изтекла, а президентът Радев обича честните и откровени хора.

Днес обаче стои въпросът по какъв начин ще реагират институциите. Дали министър Денков ще се самосезира и разпореди инспекция за плагиатство на Комисията по академична нравственос?

Любопитно е по какъв начин ще реагира ректорът на НСА, където е предпазен плагиатският труд, ще отнеме ли докторската степен и ще даде ли на прокуратурата декларацията за авторство, подписана от Тимчев? Какво ще стори ректорът на ЮЗУ „ Неофит Рилски “, в който проф. Тимчев е началник на катедра „ Национална сигурност “?

Любопитно е ще разпореди ли инспекция или ще го реалокира в катедра „ Спорт “, за което наподобява има пълномощия?

Няма да е изненада обаче по какъв начин ще реагира ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Руси Янев (малката стомна с огромната тайна). Ясно е, тъй като той е одобрил издаването на въпросния труд, за което е платил на Тимчев от бюджета на Министерство на вътрешните работи 5000 лв.. Няма да е изненада какво ще стори и неговият шеф Бойко Рашков - ясно е, че както до момента ще продължи да прикрива двамата плагиати, може би с цел да не се разбере, че има и един трети...



















Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР