Мит е, че дерогацията води до по-ниски цени на горивата

...
Мит е, че дерогацията води до по-ниски цени на горивата
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: Мит е, че дерогацията води до по-ниски цени на горивата в България

Мит е, че дерогацията води до по-ниски цени на горивата в България. Това сподели в студиото на bTV Новините основният икономист на ИПИ Лъчезар Богданов.

„ Продължава да не е ясно по какъв начин тъкмо ще се таксува облагата на рафинерията – има някакви правила. Имаше въведена една такса, която трябваше да полза разликата в цената на съветския нефт и цените на петрола от други източници. Нищо обаче не се случи “, изясни той. Припомни също по този начин, че у нас има и налог върху свръхпечалбите, само че към този момент също не се случва.

В същото време синдикатите в рафинерията вземат решение дали ще стартират митинги

„ По отношение на спекулациите за цените на българския пазар и какво се случва с потребителите – доста дълго време се представяше, че дерогацията е в интерес на българите. След началото на войната в Украйна се отваря една ножица, която несъмнено не е в интерес на потребителите у нас “, сподели той и сподели съответните графики.

Лъчезар Богданов е безапелационен, че в случай че се съпостави България със прилежащите страни, се вижда, че обстановката е почти същата, без значение, че там суровината е по-скъпа. Според него оня, който преработва и продава на нашия пазар („ Лукойл Нефтохим “ - Бургас) печели повече. Причината – съществуването на дерогацията, посочи още специалистът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР