Мистериозният президентски дворец на Южна Корея отваря врати за обществеността

...
Мистериозният президентски дворец на Южна Корея отваря врати за обществеността
Коментари Харесай

Мистериозен дворец в Южна Корея отваря врати за първи път от 75 години

Мистериозният президентски замък на Южна Корея отваря порти за обществеността за първи път от повече от 75 години.

Cheong Wa Dae, по-известен като Синята къща поради покрива си със сини керемиди, е издигнат в Сеул през 1939 година и служи по едно и също време като дом и офис на южнокорейския президент.

Едно от първите публични решения на новия президент Юн Сук Йел този месец обаче беше да реалокира президентската резиденция и да отвори двореца за обществеността, като в него се позволяват най-много 39 000 души дневно.
View this post on Instagram
A post shared by Sunhee Kim (@sunhee.kim.0727)

Новите президентски офиси са ситуирани на към три километра, в квартал Йонгсан в Сеул.

Синята къща е минала през голям брой трансформации през годините. На мястото на тогавашна кралска градина японците построяват публична резиденция за своите генерал-губернатори по време на колониалното ръководство на Токио на Корейския полуостров.

След като Корея е освободена от Япония през 1945 година, американски боен пълководец окупира мястото, до момента в който то не се трансформира в формален президентски офис и резиденция на Южна Корея при основаването на страната през 1948 година

Днес в двореца облечени в костюми пазачи разиграват кралски паради и церемонии за туристите.
View this post on Instagram
A post shared by Korea Tourism Org. India (@kto_india)

60-годишният Чой Джун Чае, който ръководи мелница на обичаен пазар покрай Синята къща, съжалява, че президентският офис напуща квартала му, само че също по този начин се надява, че преместването ще подтиква локалния бизнес, като притегли повече туристи, оповестява Independent.

В предишното покрай Синята къща са се събирали хиляди хора на всеобщи манифестации и шествия, а живеещите в региона са страдали от звук и тапи.

„ Надявам се, че митингите ще понижават и повече хора ще посещават региона “, споделя Ю Сонг-джонг, началник на известна пекарна в квартала. „ Но (президентът) беше тук отдавна, тъй че е и малко тъжно. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР