Мистериозни ледени образувания, наподобяващи замразени палачинки, са забелязани в различни

...
Мистериозни ледени образувания, наподобяващи замразени палачинки, са забелязани в различни
Коментари Харесай

Причудлив "палачинков" лед покри езерето Мичиган

Мистериозни ледени формирания, наподобяващи замразени палачинки, са видяни в разнообразни елементи на езерото Мичиган покрай Чикаго. Ледените форми на палачинки могат да се видят на плажа Рейнбоу на южния бряг на езерото Мичиган, до момента в който районът на Големите езера в Съединени американски щати остава в хватката на студеното време, оповестява БГНЕС.

Андреа Вандер Ууд от Лабораторията за екологични проучвания на Големите езера към Националната океанска и атмосферна администрация на Съединени американски щати споделя, че палачинковият лед е " в действителност забавен " естествен феномен, защото се нуждае от характерна температура, с цел да се образува. Тя изяснява, че подобен лед " нормално се образува тъкмо при температури под нулата и в региони, в които има малко неспокойствие ".

Според нея има най-малко два съществени фактора, които доста способстват за появяването на тези ледени формирания - събитие, което е строго лимитирано до водните басейни като езера, реки, както и морета и океани.

" Той се образува върху вода, която е покрита с малко кал, и оформя тези кръгове от палачинки, които виждате. Или пък може да е от разчупване на леда, както и от мощно неспокойствие и вятър ", показва откривателят.

Учените акцентират, че въпреки ледените палачинки да не са необичайност в Арктика, те се появяват в Големите езера единствено заради мощни захлаждания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР