Мистериозна болест е причинила смъртта на три малки деца в

...
Мистериозна болест е причинила смъртта на три малки деца в
Коментари Харесай

New York Times: Деца в Ню Йорк умират от мистериозна болест свързана с коронавируса

Мистериозна болест е предизвикала гибелта на три дребни деца в Ню Йорк и е засегнала още 73 други , съобщи в събота губернаторът на щата Ендрю Куомо, което по неговите думи е обезпокоително повишаване на събитие, намерено за първи път по-рано тази седмица, цитира думите му американският вестник The New York Times

Синдромът, инфектиране, сходно на отровен потрес, което визира кожата, очите, кръвоносните съдове и сърцето, може да разболее децата съществено, като някои пациенти се нуждаят от механична вентилация. Много от признаците имат някаква аналогия с рядко детско заболяване, наречено болест на Кавазаки, което може да докара до инфектиране на кръвоносните съдове, изключително на коронарните артерии.

„ Заболяването лиши живота на трима млади нюйоркчани “, сподели Куомо по време на ежедневния си брифинг в Манхатън. „ Това е ново. Това се развива. "

Досега родителите и специалистите по публично здраве са намерили успокоение в схващането, че коронавирусът и заболяването, която предизвиква, COVID-19, значително пощадиха децата от най-лошите последствия от заболяване, което лиши повече от 21 000 човешки живота единствено в щата Ню Йорк. Но това беше разрушено тази седмица, когато 5-годишно дете в Ню Йорк умря от синдрома, който лекарите дефинираха като " педиатричен мултисистемен инфекциозен синдром. "

Регистрирани са още няколко случаи в други щати, в това число Луизиана, Мисисипи и Калифорния. Поне 50 случая са докладвани в европейски страни, в това число Англия, Франция, Швейцария, Испания и Италия.

Губернаторът Куомо сподели, че доста от децата, някои от тях напълно дребни, не са посочили респираторни признаци, постоянно свързани с ковид, когато са признати в болничното заведение, само че всички те са имали позитивен тест за COVID-19 или неговите антитела.

„ Така че към момента доста се развива обстановката, само че това е сериозна обстановка “, добави той.

Щатът ще работи с Нюйоркския геномен център и Университета „ Рокфелер “, с цел да дефинират какво предизвиква болестта, което Куомо дефинира като „ в действителност обезпокоително “.

„ Бяхме останали с усещането, че младежите не са наранени от COVID-19 и това в действителност беше добра вест “, сподели Куомо. " Имаме още доста да научим за този вирус. "

Губернаторът е помолил родителите да бъдат бдителни да търсят признаци като продължителна температура, мощна болежка в корема, смяна в цвета на кожата, мощни сърдечни и гръдни болки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР