Мисля и че е малко странно да ми задавате този

...
Мисля и че е малко странно да ми задавате този
Коментари Харесай

Президентът Радев Отсече За Маринов: Указ Не Може Да Се Подпише Без Съгласуване

" Мисля и че е малко необичайно да ми задавате този въпрос след случая в Перник с задържани публицисти, който към този момент ни популяризира по страниците на международния щемпел, до момента в който вие комфортно мълчахте ", уточни още президентът.

" У нас като че ли се трансформира в норма погазването на закона, а когато някой го съблюдава, вие ме питате за какво. Аз мисля, че това към този момент е диагноза за нашата народна власт ", акцентира Радев.

" Няма по какъв начин да подпиша декрет, в случай че няма координиране, което законът изисква за всеки план на акт, който съдържа предложение за декрет ", акцентира президентът, който е на първия народен събор на запасняците в местността Крънска кория край град Казанлък.

Припомняме, на 13 септември в Народното събрание бе планувано разискването на примените в кабинета.

Тогава трябваше да се разискват претекстовете за трите министерски оставки - на районния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев.

Те бяха поискани от премиера Борисов по отношение на трагичния случай с рейс край Своге, където починаха 17 души, а доста други бяха ранени.

На 10 септември и трите оставки на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков бяха признати по време на съвещание на съдружен съвет в постройката на Министерския съвет.

От Българска социалистическа партия желаеха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по тематиката излезе и президентът Румен Радев.

За идното присъединяване на наша делегация в Общото заседание на Организация на обединените нации президентът съобщи, че не дават отговор на истината обясненията, направени от изпълнителната власт.

Припомняме, външният министър Екатерина Захариева съобщи, че делегацията ще бъде водена от премиера Бойко Борисов. По нейните думи е имало среща по тематиката сред съветниците на премиера и на президента.

" Проблемът въобще не е дали ще върви президентът или министър председателят. Проблемът е дали се съблюдава законът, по какъв начин се вземат решенията и дали се съблюдава духът на Конституцията ", съобщи Румен Радев. Президентът уточни и че Министерство на външните работи е нотифицирало в Организация на обединените нации премиера като началник на българската делегация без безусловно никакво известяван на президентската институция.

" Всички други след това срещи, писма, те са постфактум. А апропо от писмата доста ясно проличава неналичието на координиране ", добави президентът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР