Мисля, че виждаме нова енергия в разговорите между България и

...
Мисля, че виждаме нова енергия в разговорите между България и
Коментари Харесай

Виждаме нова енергия между България и Северна Македония


Мисля, че виждаме нова сила в диалозите сред България и Северна Македония. Това разгласи македонският вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричич, представен от Нова Македония.

Коментарът идва след визитата в страната на българският министър председател Кирил Петков. Българският представител организира договаряния с новия македонски министър председател Димитър Ковачевски.

Двамата договориха уголемен разговор за партньорство. Маричич разгласи, че е усетена нова сила в разговора сред двамата министър председатели, което дава упования за нова динамичност.



Това би трябвало да докара до действителен прогрес в намирането на съглашение в положителни периоди. Очаква се взаимното държавно съвещание в София.

Там ще участват доста министри и от двете страни. Това би трябвало да сътвори положителна атмосфера за решение на отворени въпроси.

Маричич разгласи, че е показана подготвеност за намиране на решение по тематиките, които двете страни разискват. Важно е да се разширят и сферите, по които се водят договаряния.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР