Мисля, че в момента сериозен проблем с развитието на пандемията

...
Мисля, че в момента сериозен проблем с развитието на пандемията
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Мисля, че сме в началото на края на пандемията

„ Мисля, че сега сериозен проблем с развиването на пандемията няма . Времето се затопля. Последните две лета бяха спокойни. За благополучие последният вид на COVID-19 – Омикрон , е доста по-малко гибелен. Мисля, че това е и огромният късмет на човечеството – да продължи да спада тази патогенност и да се трансформира в нещо като сезонен грип. Това беше планувано през цялото време, само че никой не знаеше какъв брой ще продължи това понижаване на патогенността. Има и ваксини. Мисля, че сме при започване на края ”.Това съобщи в студиото на началникът на Клиниката по неврохирургия в болница " Пирогов " проф. Николай Габровски. 

„ Слава Богу – има и чудеса в медицината. Понякога макар безнадеждната на тип обстановка нещата се развиват добре ”, акцентира той. И добави: „ Не можем да губим религия. Понякога човек има разколебаване, малко отчаяние – изключително в случаите, когато е положил старания, само че нещата не са се развили по-най-добрия метод. Но би трябвало да продължаваме напред и постоянно да бъдем сигурни, че повече положителни случаи ще бъдат в ръцете ни ”.

По думите му той и сътрудниците му поставят всички старания като експерти. „ Със сигурност вярата оказва помощ. Доказано е, че когато човек загуби вяра, това понижава съпротивителните му сили.
Категорично – вярата оказва помощ. Без религия считам, че шансът за крах е доста по-висок ”, безапелационен е професорът.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР