Мисля че сме далеч от разговори за служебно правителство. Преди

...
Мисля че сме далеч от разговори за служебно правителство. Преди
Коментари Харесай

Пеканов: Добре че не прекъснаха Ергенът. Не разбрахме сглобката какво точно не може да раздели

Мисля че сме надалеч от диалози за служебно държавно управление. Преди време споделих, че сглобката дълго време ще издържи, тази теза малко се разклати, само че ще се схванат.

Това съобщи пред БТВ икономистът и някогашен вицепремиер в три служебни държавни управления Атанас Пеканов.

 

Пеканов съобщи, че не е получавал позвъняване от президента Румен Радев да е част от възможен длъжностен кабинет, в случай че се стигне до нови избори. „ Много надалеч сме от диалози за служебно държавно управление “, сподели той. Пеканов е на мнение, че в случай че има нови избори, ще има малко разбъркване на пластовете в политиката.

От снощните брифинги не видяхме какво тъкмо от сглобката не могат да разделят. Снощи прекъснаха филм, добре че не беше " Ергенът " - щеше да има още по-голямо неодобрение, тъй като действително не се сподели доста, сподели той.

 

Трябва да се намерят верните болшинства, с цел да се случат промените, настоя той. Според него обществото не е научило какво тъкмо желаят ръководещите между тях след двата изключителни брифинга нощес.


Срокът за влизането ни в еврозоната от 01.01.2025 година не е действителен, счита специалистът.

 

Според Пеканов има доста работа, която би трябвало да се свърши, с цел да може България да влезе в Еврозоната.

" Срокът от 1 януари 2025 година няма да влезем в Еврозоната, само че през юни, в случай че ни одобряват, ще ви донеса една торта „ Сахер “ от Виена ", даде обещание Пеканов, който е учител в австрийската столица, макар че е песимистичен за влизането ни в клуба на богатите през лятото на идната година.

 

Пеканов посочи, че България е получила пари по Плана за възобновяване и резистентност единствено при ръководството на служебните кабинети.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР