Мисля, че са се хакнали сами тези, които са правили

...
Мисля, че са се хакнали сами тези, които са правили
Коментари Харесай

Ростислав Петров: Хакнали са се сами тези, които са правили сайта за преброяването

" Мисля, че са се хакнали сами тези, които са правили уеб страницата за преброяването, виждали сме го и преди този момент ". Така Ростислав Петров, ръководител на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери, разяснява пред БНР проблемите със уеб страницата на Преброяване 2021.

" Ако е хакерска офанзива, може да се разпознава елементарно и да се открие причинителят. При такова броене би трябвало сами български IP да имат достъп до уеб страницата, т.е. би трябвало да лимитирани външните IP. Така, в случай че има хакерска офанзива, тя ще е от България и незабавно ще се разпознава причинителят и органите на реда ще се заемат да го открият ".Петров попита риторично дали през една врата, която е 90 см могат да минат по едно и също време 10 индивида: " Трафикът на този уебсайт върви през една тръба, която е 10 см, условно казано. Когато доста хора се опитат да влязат по едно и също време и надвишат потенциала на тази тръба, по която върви трафикът, се случва тъкмо това - отвод от услуги. Това си е в действителност хакерска офанзива, само че не е умишлена ".

По думите на Ростислав Петров всички, които се грижат за сигурността на данните и на трафика на уеб страницата, би трябвало неотложно да се заемат и да стартират възстановяване на отбраната на информацията, тъй като може да има офанзиви към уеб страницата и когато към този момент са регистрирани доста хора, преброили се електронно. 

Интервюто на Диана Дончева с Ростислав Петров в предаването " Преди всички " можете да чуете от звуковия файл.

 Национален статистически институт
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР