Мисля, че г-н Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше

...
Мисля, че г-н Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не мога да си обясня безотговорното и неморалното поведение на ИТН

„ Мисля, че господин Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция. „ Продължаваме промяната “ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като министър председател, тъй като той може със своята увереност и мощна воля да не разреши източване на държавни пари и корупционни покупко-продажби ".Това съобщи в „ На Фокус ” началникът на кабинета Лена Бориславова.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 117
На въпрос дали е допустима ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет съобщи: „ Не я изключвам, само че не сме я обсъждали. "

„ Ако се фокусираме върху образеца, който е прочут на цялото общество – приказвам за избора за шеф на Българска народна банка. Там доста ясно видяхме кой е съдружният сътрудник, който се държи властническо, който тропа по масата и споделя или тази персона, или никой различен ", добави тя.

Бориславова разяснява изявлението, което водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов даде пред Радио Дарик по-рано в неделя.

„ Моето усещане от изявлението с господин Трифонов е, че той моли по какъв начин другите съдружни сътрудници би трябвало да се вслушат в него и по какъв начин те би трябвало да са виновни. Той не носи отговорност за това, което се случва и в случай че не е неговото, не може да е нищо друго. В момента сътрудниците от Има Такъв Народ не престават да не си подвигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било разновидности за ръководството и обединението ", добави началникът на кабинета.  

Бориславова отхвърли да разяснява за какво Слави Трифонов разгласи, че Има Такъв Народ напуща обединението, само че съгласно нея повода не е бюджетът.

„ Аз персонално се обадих на господин Балабанов вечерта преди Министерския съвет да попитам дали да чакаме изненади от тяхна страна. Тогава след 40 минути той ми върна позвъняване и отговорът беше „ не ”. Вместо това на идващия ден видяхме в Министерски съвет едно държание, което наподобява на това на ГЕРБ – боричкане на столове, тряскане на порти, демонстративно овакантяване по времето на гласоподаване на бюджета. Бюджет, от който зависи промяната на пенсиите, данъчните облекчения за работещи родители ”, сподели тя.

И добави, че не може да си изясни безотговорното и аморалното държание на Има Такъв Народ.

„ Това, което би трябвало да направи всеки един виновен политик, е да се опита да не хвърли страната в безпорядък ”, разясни Бориславова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР