Мислите си, че сте господари на собствените си умове и

...
Мислите си, че сте господари на собствените си умове и
Коментари Харесай

8 психологически игри, които умът ни си играе с нас

Мислите си, че сте господари на личните си мозъци и тела? Не напълно. Нашият мозък е комплицирано знамение на природата, цялостно с голям брой секрети. И постоянно ни манипулира, когато минимум го чакаме. Така да вземем за пример в случай че се колебаем да стартираме нова и непозната работа, това е знак, че съществува огромна възможност да успеем в нея. 

Ефектът на известната персона

Ефект, който рекламодателите постоянно употребяват. Идеята тук е следната - счита се, че бихме си купили артикул, в случай че личността, която го съставлява, е известна. Ето за какво имаме тонове супермодели и актриси, които са " лицето " на гримовете или облеклата. Ние сме склонни да мислим, че известните хора имат некадърност да си основат неприятна популярност и подсъзнателно прехвърляме това върху продукта, който показват. По принцип, рекламата е по-лесна за известните хора, а когато става въпрос за закононарушения или злополуки, нормално те не са наказвани толкоз сурово, колкото и елементарните хора.

Ефект на минувачите

Тъжно, само че факт - в случай че човек е в навалица от хора, той е по-малко податлив да помогне на различен в потребност, защото подсъзнателно мисли, че някой различен ще го направи. Преди години са извършени опити, изследващи явлението, а те разкриват, че щом единствено един човек в тълпата се притече на помощ, то и други ще го последваме. Най-важното е да се откри „ воин “, който да подеме акцията по подкрепяне.

Ефект на осветяването

Случвало ли ви се е да мислите още веднъж и още веднъж за това, което вършиме?

Подобно е чувството, когато сме прекомерно тромави или сте носили неправилния костюм на празненство. Това се назовава резултат на осветяването – безусловно показва чувството, че сме в непрекъснато осветени и на показ. Този вид мислене изтръгва мозъка ни, карайки го да има вяра, че всяка наша стъпка ще бъде следена и съдена от другите хора, когато в действителност това е много надалеч от действителността.

Ефект на интернет трола

Масовите медийни платформи в огромна степен способстват за появяването на интернет тормоз и „ тролване “. В интернет, под прикритието на псевдоним човешките същества могат да са доста по-жестоки, неоправдателни и брутални, в сравнение с са в действителния живот. Много по-лесно е да сме гадняри в мрежата, в сравнение с лице в лице и не всеки е кадърен да устои на изкушението да изяви гнева си, вместо да бъде благ и вежлив.

Ефект на мажоретките (ефект на груповата привлекателност)

Не са ли прелестни девойките, които танцуват на спортни събития? Всъщност не всички са толкоз хубави, това е " резултатът на мажоретките ", който оказва помощ извънредно на техните мениджъри. Коренът на резултата е в това, че един човек наподобява по-красив, когато е заобиколен от група атрактивни другари — това също е известно като " резултата на групова прелест ". Това се случва, тъй като мозъкът в действителност пресмята " междинното равнище на прелест " в групата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР