Мисията на ООН в Косово не е получавала официално уведомление

...
Мисията на ООН в Косово не е получавала официално уведомление
Коментари Харесай

ООН в Косово не са получавали искане за обявяване на руския им сътрудник за персона нон грата

Мисията на Организация на обединените нации в Косово не е получавала публично съобщение за оповестения за личност нон грата от Прищина съветски помощник. За това разгласи в събота пред публицистите представител на генералния секретар на организацията Стефан Дюжаррик.

" Мисията на Организация на обединените нации в Косово и Метохия (UNMIK) и щаб-квартирата на Организация на обединените нации одобряват съответстващите ограничения за застраховане на сигурността на сътрудниците за която става дума и поддържат контакти със заинтригуваните представители на властта по този въпрос ", отговори той.

" Известно ни е за оповестения от управляващите на Косово за личност нон грата помощник на задачата на Организация на обединените нации в Косово и Метохия ", съобщи Дюжаррик.

Мисията не е получавала публично съобщение от управляващите на Косово във връзка с тези заявки. Доктрината на оповестяване за личност нон грата не се популяризира върху личния състав на Организация на обединените нации и не е обсъждано ситуацията й в задачата. Всички въпроси за сътрудниците на тази задача би трябвало да бъдат отправени към управлението, с цел да може задачата да ги прегледа в сходство с техния статут, привилегии и имунитет ", съобщи Дюжаррик.

В петък външният министър на Косово Доника Гервала по предложение на премиера Албин Курти разгласи за личност нон грата съветският помощник на задачата на Организация на обединените нации в Косово и Метохия поради нездравословното въздействие, което нарушава националната сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР