Мисията на НАТО в Косово, КФОР, отхвърли искането на сръбското

...
Мисията на НАТО в Косово, КФОР, отхвърли искането на сръбското
Коментари Харесай

НАТО отказа на Сърбия да разположи части в Косово

Мисията на НАТО в Косово, КФОР, отхвърли настояването на сръбското държавно управление да изпрати до 1000 служители на реда и военнослужещи в Косово след поредност от конфликти сред сърби и косовски управляващи, съобщи в неделя президентът Александър Вучич, представен от Ройтерс.
Прочетете още
Бившата сръбска провинция Косово разгласи самостоятелност през 2008 година след войната от 1998-1999 година, по време на която НАТО бомбардираше някогашна Югославия.

" Те (КФОР) дадоха отговор, че считат, че няма потребност от връщане на сръбската войска в Косово... базирайки се на резолюцията на Организация на обединените нации, с която се утвърждава техният мандат в Косово ", съобщи сръбският президент Вучич в изявление за частната телевизия Pink.

Миналия месец, за първи път от края на войната, Сърбия изиска да разположи войски в Косово по време на поредност от конфликти сред косовските управляващи и сърбите в северния район, където те са болшинство.

В същото време партия „ Сръбска листа “ в Косово свика митинг в южния град Щръпце по отношение на нахлуване против двама млади сърби, които бяха ранени през вчерашния ден от изстрели, създадени от автомобил, оповестява сръбската редакция на районната телевизия Ен1.

„ Сръбска листа “ афишира митинг против " бруталния опит за ликвидиране на сръбското момче Стефан и сръбския юноша Милош “ и поради „ непрекъснатите антисръбски репресии на режима на Албин Курти ", оповестява малкия екран, като се базира на известие на партията на косовските сърби.

Протестът е плануван за през днешния ден по обяд в град Щръпце, който се намира в региона, където бяха ранени двамата млади сърби. Пострадалите - 21-годишен мъж и 11-годишно момче, са оперирани в болница и са вън от заплаха, съобщи ДПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР