Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) днес започна работа по

...
Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) днес започна работа по
Коментари Харесай

МВФ започва преглед на новата кредитна програма на Украйна за 15,6 млрд. евро

Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) през днешния ден стартира работа по първия обзор на програмата за разпределяне на 15,6 милиарда евро на Украйна, която беше утвърдена през март, заяви министерството на финансите на Украйна, съобщи Ройтерс.

Четиригодишната стратегия на МВФ за Украйна е част от световния пакет на стойност 115 милиарда $ за подкрепяне на стопанската система на страната, до момента в който Киев се бори с съветската инвазия на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване на министерството се споделя, че напъните за възстановяване на икономическото положение на страната, на обстановката в енергийния бранш, както и напъните за гарантиране на върховенството на закона, повишението на прозрачността и битката с корупцията ще бъдат разисквани по време на срещите във Виена.

Някои срещи сред украински публични лица и специалисти на МВФ ще се проведат и в онлайн формат.

" Работим за основаването на интернационален компенсационен механизъм, с цел да насочим иззетите съветски активи към възобновяване на Украйна ", съобщи министър председателят Денис Шмигал в Teлеграм.

" Разчитаме на поддръжката на МВФ в тази област, както и на по-нататъшна помощ за консолидиране на финансовата поддръжка от сътрудници от целия свят ", добави той.

За да си обезпечи непрекъсната поддръжка от МВФ, Украйна би трябвало да извърши редица условия, в това число стъпки за увеличение на данъчните доходи, поддържане на непоклатимост на валутния курс, опазване на независимостта на централната банка и усилване на напъните за битка с корупцията.

Икономиката на Украйна беше опустошена от войната и държавното управление разчита значително на западната помощ за обезпечаване на запас за обществените и филантропичните си заплащания.

Заемът на Украйна по линия на механизма за разширено финансиране е първата огромна стратегия за финансиране, утвърдена от МВФ за страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР