Мисията на 35-ия контингент завърши успешно, надявам се и колегите

...
Мисията на 35-ия контингент завърши успешно, надявам се и колегите
Коментари Харесай

Военният министър посрещна завърналия се от Афганистан наш контингент

Мисията на 35-ия контингент приключи сполучливо, уповавам се и сътрудниците им, които ги смениха, да се завърнат по същия метод. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов при посрещането на летище София на военнослужещите от 35-ия контингент, който взе участие в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка ".

Всички 158 военнослужещи от контингента се завърнаха в България, откакто преди няколко дни 36-ият контингент одобри от тях осъществяването на дилемите в задачата „ Решителна поддръжка ". На летище София те бяха посрещнати още от заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

„ Оценката, която нашите сътрудници дават, е че подготовката на нашите военнослужещи е на доста положително равнище ", уточни още министърът на защитата Красимир Каракачанов и акцентира, че сходна задача в страна като Афганистан е цялостна с опасности. „ Щастлив съм, че всички, които отпътуваха, се завърнаха живи и здрави. Това беше и моето благопожелание, когато ги изпращах в Смолян преди повече от 6 месеца ", уточни още той и добави: „ Като министър на защитата моята работа е да подсигуря тези момчета, които отиват на задача, да бъдат добре готови, добре снаряжени, добре обезпечени и да се завръщат живи и здрави ".

Контингентът включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Георги Маргитин, пълководец на ротата за защита е майор Стефан Димов, а помощник-национален пълководец – полковник Камен Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР