Мисията Касини“ приключи преди цели две години. Въпреки това учените

...
Мисията Касини“ приключи преди цели две години. Въпреки това учените
Коментари Харесай

Откриха странни структури в пръстените на Сатурн

Мисията „ Касини “ завърши преди цели две години. Въпреки това учените не престават да откриват нови неща с помощта на данните, събрани от галактическия уред. Така да вземем за пример напълно неотдавна откриватели разгласиха извънредно акуратен разбор на пръстените на Сатурн.

Пръстените, кръстени от A до G по реда на откриването им, съставляват мутиращи системи. Те са млади – най-малко в съпоставяне със самата планета. Образували са се преди 10-100 млн. години. Сега учените откриха, че те са цялостни с най-различни сложни структури – някои от тях са по-обемни и наподобяват на буци, до момента в който други са гладки имат формата на сламка.

„ Тези нови елементи, с помощта на които научаваме повече за методите, по които спътниците са оформили пръстените по най-различни способи, ни разрешават да научим повече за образуването на Слънчевата система. Тези дискове еволюират под въздействието и на другите маси в тях “, споделя МАт Тисцарено, водещият създател на проучването.

Ние към момента не знаем за какво материалът в пръстените се е провел по три разнообразни метода. Буците, гладките детайли и ресните обаче са лимитирани до съответни пояси в самите пръстени.

„ Това ни демонстрира, че пръстените наподобяват по този метод освен поради количеството материал в тях – прибавя Тисцарено. – Трябва да има нещо друго в характерностите на частиците. Когато две частици се сблъскат и отскочат една от друга, те може би въздействат на протичащото се. А ние към момента не знаем защо тъкмо става дума. “

Източник: Science

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР