Мисията е регистрирала общо 13 560 ранени или убити в

...
Мисията е регистрирала общо 13 560 ранени или убити в
Коментари Харесай

ООН: Над 13 000 са жертвите сред цивилното население от началото на войната в Украйна

Мисията е записала общо 13 560 ранени или убити в спора, почнал на 24 февруари с нахлуването на Русия в Украйна. Броят включва 5614 смъртни случая, от които към 362 са деца. Други 7946 са ранени, в това число 610 деца.

 

" Ескалацията на траялия осем години въоръжен спор донесе повече гибел, страдалчество, вреди и опустошения ", сподели в изказване в сряда Матилда Богнер, началник на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на човешките права в Украйна.

 

Нейните мнения се отнасят до спора в източния район на Украйна, който взе 14 000 живота за осем години, откогато беше разпалван от Москва след нейното анексиране на Крим през 2014 година

" Знаем, че действителните цифри са доста по-високи “, сподели тя, добавяйки, че 92% са породени от " потреблението на избухливи оръжия с широкообхватни резултати в обитаеми места ".

 

Богнер сподели, че нейната задача е документирала 327 случая на случайно задържане и принудително изгубване в окупираната от Русия територия и 39 случайни ареста от украинските правоприлагащи органи.

 

" Много от тези жертви и от двете страни са били измъчвани ", сподели тя.

" Въпреки че имаме достъп до военнопленници и други арестувани, свързани с спора, в следени от държавното управление зони, това не е по този начин за военнопленниците или арестуваните, свързани с спорове, държани в други региони “, добави тя, представена от БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР