Мисии до Луната и Марс, първият полет на Artemis, изследване

...
Мисии до Луната и Марс, първият полет на Artemis, изследване
Коментари Харесай

Казачок на Марс и новата ракета Мъск: Най-интересните космически мисии, планирани за тази година

Мисии до Луната и Марс, първият полет на Artemis, проучване на зараждането на планетите и спътника на Юпитер с океан на повърхността си - ето кои са най-очакваните и вълнуващи галактически събития за 2022 година

Завръщане на Луната

През 2022 година би трябвало да се подхващат значими стъпки за възобновяване на човешкото наличие на Луната. Космическият транспортен съд Orion ще лети към Луната в безпилотната задача Artemis 1, която е планувана за пролетта или лятото. Продължителността на полета ще бъде 25 дни, от които галактическият транспортен съд ще прекара 6 дни в лунна орбита.

Според програмата Artemis точно на Орион американските астронавти ще изхвърчат от Земята и ще се насочат в орбитата на Луната. Там те ще се трансферират на спускаем уред и ще кацат на лунната повърхнина. Тази фаза от задача Artemis е планувана за 2025 година Artemis 1 включва тестов полет за ракетата притежател SLS на галактическия транспортен съд Orion, извеждането му и обиколвката в лунна орбита и работата на всички системи за реализиране на полетите. По-специално се възнамерява да се тества успеваемостта на антирадиационните жилетки, които ще защищават астронавтите от галактическите лъчи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР