Миши ембриони са отгледани на Международната космическа станция (МКС) и

...
Миши ембриони са отгледани на Международната космическа станция (МКС) и
Коментари Харесай

Мишки в космоса: Ново изследване на МКС

Миши ембриони са отгледани на Международната галактическа станция (МКС) и са се развили обикновено в първото изследване, показващо, че е допустимо хората да се възпроизвеждат в космоса, заяви група японски учени.

Mouse embryos grown in space for first time
— The Malaysian Insight (@msianinsight)
Изследователите, в това число Терухико Вакаяма, професор от Центъра за напреднали биотехнологии на университета Яманаши, и екип от Японската аерокосмическа организация (JAXA), изпратиха замразени ембриони на мишки на борда на ракета до МКС през август 2021 година

Астронавтите размразиха ембрионите в ранен етап благодарение на особено предопределено за задачата устройство и ги отгледаха на станцията в продължение на четири дни.

" Ембрионите, култивирани в условия на микрогравитация, се развиват " обикновено в бластоцисти, кафези, които се развиват в плода и плацентата, споделиха учените.

Експериментът " ясно сподели, че гравитацията няма забележителен резултат ", показват откривателите в изследване, оповестено в научното списание iScience.

Mouse embryos have been grown on the International Space Station and developed normally in the first study indicating it could be possible for humans to reproduce in space, a group of Japanese scientists said.

Read:
— Philstar.com (@PhilstarNews)
Те също по този начин оповестиха, че няма обилни промени в положението на ДНК и гените, откакто са анализирали бластоцистите, които бяха изпратени назад в техните лаборатории на Земята.

Това е " първото проучване, което демонстрира, че бозайниците може да процъфтяват в космоса ", означиха в взаимно изказване в събота Университета Яманаши и националния проучвателен институт Рикен.

Това е " първият опит в света, който култивира ембриони на бозайници в ранен етап при цялостна безтегловност на МКС ", се споделя още в изказването.

„ В бъдеще ще бъде належащо да се трансплантират бластоцистите в мишки, с цел да се види дали мишките могат да раждат “, и се удостовери, че бластоцистите са естествени, се прибавя известието.

Mouse embryos have been grown on the International Space Station and developed normally in the first study indicating it could be possible for humans to reproduce in space, a group of Japanese scientists said.
— The Japan Times (@japantimes)
Подобно проучване е от извънредно значение за бъдещи задачи за проучване на космоса и възможна колонизация.

В рамките на своята стратегия Artemis НАСА възнамерява да изпрати хора на Луната, с цел да се научат по какъв начин да живеят там в дълготраен проект, като подкрепят подготовката на пътешестване до Марс, някъде към края на 30-те години .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР